Forsvarskommisjonen ber om innspill fra barn og unge

I forbindelse med Forsvarskommisjonens andre møte, som ble avholdt denne uken, har kommisjonen laget en videosnutt hvor de utfordrer barn og unge til å komme med innspill til arbeidet kommisjonen nettopp har startet.

Vil ta barn og unge på alvor

Forsvarskommisjonen skal legge vekt på åpenhet og kommunikasjon om sitt arbeid. Dette er en oppgave hele kommisjonen tar på alvor.

– Den delen av oppdraget vårt er noe vi setter pris på og noe som gjør oppdraget ekstra spennende. Vi diskuterte allerede på første møte hva dette innebærer og hvordan vi kan bidra til at det vi gjør blir en del av debatten i Norge undervegs i prosessen, sier Knut Storberget, som leder Forsvarskommisjonen

– Forsvarskommisjonen skal se langt frem i tid og er derfor opptatt av at hele landet inkluderes i arbeidet.Vi vil at hele Norge skal ha et forhold til dette, også de yngste. Det er de som er fremtiden og det er de som etter hvert skal overta og styre landet. Derfor er det viktig å utfordre både barn og ungdom til å mene noe om dette de også. sier Storberget.

Storberget legger til at han også håper at ungdomspartier, studentorganisasjoner og andre organisasjoner som samler barn og unge, vil engasjere seg og komme med innspill.

Forsvarskommisjonen hadde også invitert NRK Super for å få hjelp til å nå ut til så mange som mulig. Amy Brox Webber, som er medlem i kommisjonen og jobber som lærer i Kirkenes til daglig var sammen med kommisjonslederen på å utfordre de unge.

– At vi tar barn og unge på alvor ser jeg på som en selvfølge. FNs barnekonvensjon sier at barn også skal bli hørt og vi håper at utfordringen vi gir kan bidra til noen fine diskusjoner i klasserom rundt om i landet vårt, sier Webber.

– Vi tror at vi kan få spennende og viktige svar når vi utfordrer barn og unge til å si hva de mener vi bør forsvare og ta vare på i landet vårt, det er et stort.

For å sende oss innspill må du bruke Innspills-skjemaet vårt. Det ligger i en egen fane.