Populær lyttepost på Arendalsuka

Forsvarskommisjonen deltar på flere arrangementer og debatter under Arendalsuka og arrangerer sin egen lyttepost tirsdag og onsdag. Tirsdagens lyttepost ble godt besøkt.

Forsvarskommisjonen har satt opp et lavterskeltilbud hvor de som ønsker kan møte flere av kommisjonens medlemmer under Arendalsuka.

– Målet med dette arrangementet var å gi alle som ønsker det, muligheten til å møte oss og komme med innspill, sier kommisjonsmedlem Benedicte Røvik, som er ansvarlig for lytteposten.

Forsvarskommisjonen har satt opp et lavterskeltilbud hvor de som ønsker kan møte flere av kommisjonens medlemmer under Arendalsuka. Foto: Fredrik Tandberg/Forsvarskommisjonen.


På forhånd var kommisjonsmedlemmene spente på om publikum ville benytte seg av tilbudet.

– Vi vet jo ikke om folk vil benytte seg at et slikt tilbud, men det ble raskt klart da vi åpnet dørene at det snarere ble problemer med for små lokaler, det er vi veldig glade for og det er en viktig del av oppdraget vårt å bidra til den offentlige debatten, sier Røvik.

Fikk besøk av unge journalister

Blant de fremmøtte var det også fire ungdommer fra organisasjonen Child Press som fikk stille spørsmål og snakke med kommisjonsmedlemmene.

Blant de fremmøtte var det også fire ungdommer fra organisasjonen Child Press som fikk stille spørsmål og snakke med kommisjonsmedlemmene. Foto: Fredrik Tandberg/Forsvarskommisjonen.

– Jeg har vært opptatt av at vi skal lage en rapport for fremtiden og ungdommene er fremtiden, derfor har vi fra vi startet vårt arbeid vært opptatt av å nå ut også til de yngste og få innspill fra barn og unge, sier leder for Forsvarskommisjonen, Knut Storberget
Formatet og oppslutningen var kjempefint. Jeg og de andre fra kommisjonen som deltok fikk mange fine samtaler og innspill fra en rekke enkeltpersoner, interesseorganisasjoner og flere aktører fra industrien, sier Storberget.

Fra forsvarskommisjonen deltok Knut Storberget, Liv Signe Navarsete, Benedicte Røvik og Christian Chramer.

Onsdag arrangerer Forsvarskommisjonen ny lyttepost fra 1200-1400 i Arendal Sjømandsforenings lokaler på Tyholmen.