Siste samling

Forsvarskommisjonen gjennomførte denne uken sin siste kommisjonsmøte i Horten. Samlingen gikk i sin helhet med til å ferdigstille teksten til rapporten.

– Det er selvfølgelig litt vemodig at vi har hatt siste kommisjonsmøte, men det er også veldig godt å bli ferdig med denne delen av arbeidet. Neste gang vi møtes skal vi presentere rapporten. Det gleder vi oss veldig til, sier Knut Storberget

Under oppholdet besøkte kommisjonen spesialstyrkenes maritime base på Vealøs i Horten og Forsvartes forskningsinstitutts(FFI) i Horten industripark lokasjon.

– Selv om samlingen var intensiv og vi jobbet lange dager var det både godt og nødvendig med noen avbrekk for å lufte seg litt og koble ut litt mellom øktene med intensiv jobbing, sier Storberget.

– Det var veldig hyggelig å møte spesialstyrkene og se lokalitetene deres og ikke minst var det svært interessant å se arbeidet til FFI knyttet til autonomi, som gjennomføres her i Horten, sier Storberget.

Dagene i Horten ble svært intensive og det ble jobbet inn i de sene nattetimer. 

– Mange av oss har vært med på slikt arbeid før og det er ikke uvanlig at det blir svært intensivt på slutten. Det er naturlig for alle ønsker å bidra til et best mulig produkt. Jeg vil berømme både kommisjonen og sekretariatet for den innsatsen som er lagt ned disse dagene. Jeg er helt sikkert på at vi leverer en solid rapport som vil bli svært nyttig, sier Storberget.