Underviste barna på Grefsen skole

Forsvarskommisjonen har siden de startet sitt arbeid vært opptatt av å nå bredt ut, også til de yngste. Da rektor ved Grefsen skole tok kontakt og utfordret kommisjonens leder til å komme og undervise 5-7. klasse, var svaret selvfølgelig ja.

Det var en spent kommisjonsleder som møtte en enda mer spent gjeng med svært engasjerte barn i aulaen på Grefsen skole torsdag 16. februar.

– Jeg er jo vant til å snakke til folk og gruer meg sjeldent til det, men arbeidet vårt i forsvarskommisjonen er jo ikke et tema som det er bare lett å snakke med barna om. Derfor var det utrolig fint å oppleve en svært engasjert gjeng med masse kunnskap og veldig gode og relevante spørsmål, sier Knut Storberget

– Barna hadde forberedt seg godt og stilte mange spørsmål om temaer som vi i kommisjonen også har jobbet med. Det viser at også de yngste blir påvirket av sitasjonen i verden og mange har nok kjent på en form for bekymring knyttet til spesielt krigen i Ukraina. Da er det viktig at vi som jobber med dette bidrar til å informere og betrygge, sier Storberget.

Etter en liten introduksjon fra rektor Are Enger, holdt kommisjonslederen en presentasjon hvor han fortalte hva kommisjonen er og hvordan den har jobbet.

– Planen min var å holde en presentasjon og åpne for spørsmål til slutt, men det utviklet seg fort til en levende seanse hvor det stort sett var hender i været fra jeg startet til vi var ferdige, sier Storberget

NRK Supernytt var også til stede og laget en reportasje fra seansen.

– At NRK har dette fantastiske formatet, hvor de tar barn og unge på alvor og lager nyheter tilpasset de yngste, er jeg veldig glad for. Og jeg er veldig glad for at de var med og møtte barna slik at ikke bare ungene på Grefsen får vite om oss, men også barn i hele landet, sier Storberget.

Lenke til NRK-Supernytt: NRK Super – Supernytt

Få dager etter seansen på Grefsen skole trykket VG en kronikk fra kommisjonens leder i anledning at et var ett år siden Russland angrep Ukraina 24. februar 2022.

– Jeg hadde et ønske om å si noe denne dagen og lot meg inspirere av samtalene jeg hadde med ungene på Grefsen skole. Arbeidet vårt skal se langt inn i fremtiden og da er det dagens barn som skal styre landet vårt. Derfor har det vært viktig for oss å snakke også til disse, avslutter Stroberget

Lenke til VG-kronikk: Debatt: Det jeg lærte av ungene på Grefsen skole – VG